Nieuwsoverzicht

Bertine 12,5 jaar op het Rosmolenplein
maandag 15 juli 2019

Bertine van Roy is sinds 1984 werkzaam als mondhygiënist. In 1993 kocht ze een stoel in een mini huurkamertje van 2 bij 2 m2. Sinds 1997 was er een praktijk aan huis en na 10 jaar, sinds 2007, werkt ze in een heel wat rianter onderkomen aan het Rosmolenplein samen met vijf collega mondhygiënisten, een praktijkmanager en twee baliemedewerkers.Het Team van Mondhygiëne Praktijk Tilburg wil Bertine van harte feliciteren met het 12,5 jarig bestaan op het Rosmolenplein in Tilburg.
Lees verder »

Zorgkaart Nederland
donderdag 21 februari 2019

Vandaag, 21 februari 2019, hebben wij onze 100e waarderingsscore mogen ontvangen op Zorgkaart Nederland met een gemiddeld cijfer van 9,5!!!Wij willen onze lieve, trouwe en tevreden cliënten hiervoor héél hartelijk danken, wij zijn super blij en trots 😊Bertine, Anita, Annemijn, Carlijn, Eefje, Janine, Ingrid en Trix.Nieuwsgierig geworden naar onze waarderingsscores? Ga naar Zorgkaart Nederland.
Lees verder »

Tips voor kids
woensdag 26 april 2017

Voor de kleintjes een paar handige tipsPoets 2 keer per dag 2 minuten op de juiste manierPoets met een fluoride tandpasta, tot 5 jaar met een peuter fluoride tandpastaTot 10 jaar is napoetsen door een volwassene belangrijkHoud maximaal 7 eet en/of drinkmomenten per dag aanBezoek de mondhygiënist
Lees verder »

Mantelzorgers die zorgen voor hun naasten
dinsdag 25 april 2017

Iedereen wil goed kunnen kauwen en eten, een schone en frisse adem en geen pijn in de mond hebben. Hier kunt u als mantelzorger in bijdragen.Poetstips voor mantelzorgersPoets de tanden 2 keer per dag 2 minutenPoets met een zachte borstel of een elektrisch tandenborstel en druk er niet te hard opHoud de wang en de lip zacht opzijBij een kunstgebit 2 keer daags mond en kaken reinigen met een nat gaasje, 2 keer daags het kunstgebit poetsenDe mondhygiënist helpt u graag bij de mondzorg voor uw naas..
Lees verder »

Voorkomen is beter dan genezen
donderdag 23 maart 2017

Preventieve mondzorg voorkomt mondproblemenTilburg, 15 maart 2017 – Tijdens de Week van de Mondhygiënist, welke van 20 tot en met 26 maart 2017 plaatsvindt, laat Mondhygiëne Praktijk Tilburg zien waarom het belangrijk is om de mond gezond te houden. Naast het tegengaan van nare luchtjes, zorgt een gezonde mond voor een gezond gebit én voor een gezond en vitaal lichaam. Het is bewezen dat een goede mondgezondheid van invloed kan zijn op de algehele gezondheid.Al worden tanden nog zo goed gep..
Lees verder »

De week van de mondhygiënist 20-26 maart 2017
maandag 13 maart 2017

Het doel van Mondhygiënepraktijk Tilburg is een gezonde mond voor jong en oud!Voor de kinderen steken we vooral in op de preventie want jong geleerd is oud gedaan. Wist u dat de onze zorg tot 18 jaar gratis is? Dat wil zeggen: het valt in onder de basisverzekering. Voor de ouderen is het ook mogelijk om aan huis behandeld te worden. Dus hebt u nog eigen tanden maar bent u niet meer mobiel, bel ons dan gerust om de mogelijkheden te bespreken.In de week van de Mondhygiënist - 14 tot 20 maart 201..
Lees verder »

Start project gezonde peutermonden
zondag 12 maart 2017

Mondzorg komt voor veel kinderen te laatAl geruime tijd is de slechte gezondheid van de mond bij jonge kinderen volop in de media. Uit cijfers van het CBS blijkt dat de meeste kinderen pas na het vierde levensjaar voor het eerst een tandarts bezoeken. Veel kinderen hebben dan al gaatjes. Veel ouders weten niet dat mondzorg voor kinderen verzekerd is. Veel kinderen worden daarom niet bereikt met individuele preventieve mondzorg.ConsultatiebureauIn het kader van het rijksvaccinatieprogramma komen ..
Lees verder »