Nieuwsoverzicht

Samenwerkingsverband met GAEV Dental

Coronakilo’s? Coronamondjes zal je bedoelen!
donderdag 10 juni 2021

Met de uitbraak van de coronacrisis zijn er niet alleen coronakilo’s bijgekomen. Bertine van Roy en haar collega’s van Mondhygiëne Praktijk Tilburg zien inmiddels ook heel wat coronamondjes voorbijkomen. In deze blog vertelt Bertine wat coronamondjes zijn, hoe je eraan komt en – belangrijker nog – hoe je eraf komt.Acht miljoen coronakilo’sWe zijn in Nederland met z’n allen zo’n acht miljoen kilo’s aangekomen tijdens de coronacrisis, volgens de Volkskrant. Of het echt zo veel kil..
Lees verder »

Welkom in ons team Britt
donderdag 21 januari 2021

Per 1 december j.l. is Britt toegetreden tot ons team.Wij zijn super blij met deze kanjer en wensen haar heel veel succes en werkplezier toe.Onze cliënten mogen blijven rekenen op topkwaliteit met maatwerk!Bertine- Anita- Chantal- Eefje- Floortje- Ingrid- Janine en Trix
Lees verder »

per 1 sept. j.l. Samenwerkingsverband aangegaan met GAEV Dental
vrijdag 16 oktober 2020

Beste lezers,Mondhygiëne Praktijk Tilburg is al 27.5 jaar gevestigd in Tilburg. Sinds het allereerste moment is er gestreefd naar kwalitatief hoogwaardige mondhygiëne en een patiëntgericht beleid. Ondanks dat ik voornemens ben nog vele jaren werkzaam te blijven in de praktijk, ben ik opzoek gegaan naar een partner die dezelfde waarden nastreeft en het belang van preventieve mondzorg net zo hoog in het vaandel heeft staan. Dit heeft erin geresulteerd dat Mondhygiëne Praktijk Tilburg per 1 sep..
Lees verder »

Blij nieuws :-)
maandag 20 juli 2020

HOERA....Onze collega Janine is onlangs moeder geworden van een gezonde zoon.Wij wensen het gezin heel veel gezondheid en een fijne tijd toe.
Lees verder »

5e update "het nieuwe werken"
donderdag 28 mei 2020

Het is altijd goed om met regelmaat terug te kijken naar het pad waar we vandaan komen.Blijven we met onze kennis up-to-date, komen we gemaakte afspraken na, weten we creativiteit in te zetten waar nodig, “zien” en “horen” we elkaar écht en durven we met elkaar in gesprek te gaan zonder oordeel?Naast het goed uitvoeren van het vak zijn deze items minstens zo belangrijk om succesvol te zijn en te blijven.We hebben er de afgelopen 10 weken volop mee te maken gehad en heel veel teruggekeke..
Lees verder »

4e update: "mondzorgpraktijken kunnen reguliere zorg hervatten"
woensdag 22 april 2020

Ook wij keken afgelopen dinsdagavond 21 april j.l. uit naar de toespraak van onze premier Mark Rutte. Gaat hij de maatregelen rond de intelligente Lock down in Nederland versoepelen?Komt er weer wat meer lucht in onze samenleving of blijft de rem erop!Het is niet bij iedereen bekend geweest, maar wij als mondzorgverleners hadden in principe nooit dicht hoeven te gaan. Wij hebben hierin onze maatschappelijke verantwoordelijkheid genomen door dit wél te doen.De Leidraad Mondzorg Corona is hierin ..
Lees verder »

3e update "meer duidelijkheid over het hervatten van onze praktijkwerkzaamheden"
zaterdag 18 april 2020

Er is inmiddels een maand verstreken dat we op grond van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid onze praktijk hebben gesloten op 16 maart. Sinds die tijd leven we met z’n allen in een soort rollercoaster waar geen einde aan lijkt te komen en we ons allemaal afvragen hoe we onze nieuwe “1,5-meter maatschappij” vorm gaan geven.Ook wij stoeien met dit fenomeen en volgen alle nieuwe richtlijnen op de voet. Het is hard werken om bij te blijven.Onze collega’s volgen de nodige Webinars- spr..
Lees verder »

2e update "De intelligente Lock down"
donderdag 09 april 2020

Afgelopen dinsdag 7 april wachtten ook wij vol spanning op het nieuws van onze minister-president Rutte. Inmiddels is het voor iedereen wel duidelijk dat we voorlopig nog te maken hebben met een zgn. intelligente Lock down. Wat betekent dat de verantwoordelijkheid voor het zich houden aan de regels voor een deel bij de burgers wordt gelegd. Laten we hopen dat we het serieus blijven nemen met z’n allen en dit afschuwelijke virus onder controle gaan krijgen! We hebben inmiddels onze 2e online te..
Lees verder »

1e update "het coronavirus en onze praktjk"
donderdag 02 april 2020

We zijn er allemaal stil van, net als U!Wat ons allen is overkomen is moeilijk te begrijpen en vraagt om verantwoording en zorg voor en naar elkaar.Vrijdag 13 maart (!!) voorlopig onze laatste patiënten! Na een radiostilte van 3 weken willen wij als praktijk van ons laten horen om zo in verbinding te blijven met u allen, onze dierbare patiënten. Wij zullen met regelmaat een update plaatsen waarin u kunt lezen waar we achter de schermen mee bezig zijn, met welke ontwikkelingen we te maken gaan ..
Lees verder »

Het coronavirus
maandag 23 maart 2020

Op aanraden van het RIVM en het ministerie van VWS wordt ons geadviseerd onze mondhygiënische zorgverlening op te schorten tot 6 april. Vanzelfsprekend volgen wij dit advies op om dit coronavirus in te dammen. Op dit moment is van het grootste belang om sociale contacten zoveel mogelijk te beperken en daarmee de verspreiding van het virus af te remmen. Daarom zeggen wij alle afspraken tot 6 april af. Wij nemen contact met u op voor het maken van een nieuwe afspraak.Wij zijn via de mail: info..
Lees verder »

Week van de mondhygiënist 16 t/m 20 maart 2020
dinsdag 04 februari 2020

“Met poetsen alleen kom je er niet”Wie gun jij een gratis gebitscheck in de week van 16 t/m 20 maart a.s.?Bel of mail ons voor een afspraak, wij heten je van harte welkom.Wacht niet te lang want vol = vol013-5356529info@mhp-tilburg.nlWil je meer informatie over de week van de mondhygiënist? Neem dan een kijkje op www.weekvandemondhygienist.nl.
Lees verder »

Nieuwe collega’s
vrijdag 01 november 2019

Van harte welkom in ons team 😊Per 1 oktober j.l. zijn Chantal en Floortje toegetreden tot ons team.Wij zijn super blij met deze kanjers en wensen hen heel veel succes en werkplezier toe.Onze cliënten mogen blijven rekenen op topkwaliteit met maatwerk!Bertine- Anita- Eefje- Ingrid- Janine en Trix
Lees verder »

Gastcollege Nijmegen: "ondernemerschap en marketing in de mondzorg"
vrijdag 11 oktober 2019

In het kader van “ondernemerschap en marketing in de mondzorg” heeft onze praktijk 10 oktober j.l. een gastcollege gegeven aan een veertigtal 3e jaars HBO studenten van de hogeschool Mondzorg in Nijmegen. Omdat wij graag onze praktijkkennis delen met de nieuwe generatie mondhygiënisten en daarbij zelf geïnspireerd willen blijven in het vernieuwend en competentiegericht onderwijs van ons vak was de waardevolle optelsom snel gemaakt.Bertine nam het onderdeel ondernemerschap voor haar rekenin..
Lees verder »

Bertine 12,5 jaar op het Rosmolenplein
maandag 15 juli 2019

Bertine van Roy is sinds 1984 werkzaam als mondhygiënist. In 1993 kocht ze een stoel in een mini huurkamertje van 2 bij 2 m2. Sinds 1997 was er een praktijk aan huis en na 10 jaar, sinds 2007, werkt ze in een heel wat rianter onderkomen aan het Rosmolenplein samen met vijf collega mondhygiënisten, een praktijkmanager en twee baliemedewerkers.Het Team van Mondhygiëne Praktijk Tilburg wil Bertine van harte feliciteren met het 12,5 jarig bestaan op het Rosmolenplein in Tilburg.
Lees verder »

Zorgkaart Nederland
donderdag 21 februari 2019

Vandaag, 21 februari 2019, hebben wij onze 100e waarderingsscore mogen ontvangen op Zorgkaart Nederland met een gemiddeld cijfer van 9,5!!!Wij willen onze lieve, trouwe en tevreden cliënten hiervoor héél hartelijk danken, wij zijn super blij en trots 😊Bertine, Anita, Annemijn, Carlijn, Eefje, Janine, Ingrid en Trix.Nieuwsgierig geworden naar onze waarderingsscores? Ga naar Zorgkaart Nederland.
Lees verder »

Tips voor kids
woensdag 26 april 2017

Voor de kleintjes een paar handige tipsPoets 2 keer per dag 2 minuten op de juiste manierPoets met een fluoride tandpasta, tot 5 jaar met een peuter fluoride tandpastaTot 10 jaar is napoetsen door een volwassene belangrijkHoud maximaal 7 eet en/of drinkmomenten per dag aanBezoek de mondhygiënist
Lees verder »

Mantelzorgers die zorgen voor hun naasten
dinsdag 25 april 2017

Iedereen wil goed kunnen kauwen en eten, een schone en frisse adem en geen pijn in de mond hebben. Hier kunt u als mantelzorger in bijdragen.Poetstips voor mantelzorgersPoets de tanden 2 keer per dag 2 minutenPoets met een zachte borstel of een elektrisch tandenborstel en druk er niet te hard opHoud de wang en de lip zacht opzijBij een kunstgebit 2 keer daags mond en kaken reinigen met een nat gaasje, 2 keer daags het kunstgebit poetsenDe mondhygiënist helpt u graag bij de mondzorg voor uw naas..
Lees verder »

Voorkomen is beter dan genezen
donderdag 23 maart 2017

Preventieve mondzorg voorkomt mondproblemenTilburg, 15 maart 2017 – Tijdens de Week van de Mondhygiënist, welke van 20 tot en met 26 maart 2017 plaatsvindt, laat Mondhygiëne Praktijk Tilburg zien waarom het belangrijk is om de mond gezond te houden. Naast het tegengaan van nare luchtjes, zorgt een gezonde mond voor een gezond gebit én voor een gezond en vitaal lichaam. Het is bewezen dat een goede mondgezondheid van invloed kan zijn op de algehele gezondheid.Al worden tanden nog zo goed gep..
Lees verder »

De week van de mondhygiënist 20-26 maart 2017
maandag 13 maart 2017

Het doel van Mondhygiënepraktijk Tilburg is een gezonde mond voor jong en oud!Voor de kinderen steken we vooral in op de preventie want jong geleerd is oud gedaan. Wist u dat de onze zorg tot 18 jaar gratis is? Dat wil zeggen: het valt in onder de basisverzekering. Voor de ouderen is het ook mogelijk om aan huis behandeld te worden. Dus hebt u nog eigen tanden maar bent u niet meer mobiel, bel ons dan gerust om de mogelijkheden te bespreken.In de week van de Mondhygiënist - 14 tot 20 maart 201..
Lees verder »

Start project gezonde peutermonden
zondag 12 maart 2017

Mondzorg komt voor veel kinderen te laatAl geruime tijd is de slechte gezondheid van de mond bij jonge kinderen volop in de media. Uit cijfers van het CBS blijkt dat de meeste kinderen pas na het vierde levensjaar voor het eerst een tandarts bezoeken. Veel kinderen hebben dan al gaatjes. Veel ouders weten niet dat mondzorg voor kinderen verzekerd is. Veel kinderen worden daarom niet bereikt met individuele preventieve mondzorg.ConsultatiebureauIn het kader van het rijksvaccinatieprogramma komen ..
Lees verder »