Voorkomen is beter dan genezen

Preventieve mondzorg voorkomt mondproblemen
Tilburg, 15 maart 2017 – Tijdens de Week van de Mondhygiënist, welke van 20 tot en met 26 maart 2017 plaatsvindt, laat Mondhygiëne Praktijk Tilburg zien waarom het belangrijk is om de mond gezond te houden. Naast het tegengaan van nare luchtjes, zorgt een gezonde mond voor een gezond gebit én voor een gezond en vitaal lichaam. Het is bewezen dat een goede mondgezondheid van invloed kan zijn op de algehele gezondheid.

Al worden tanden nog zo goed gepoetst, het inschakelen van een mondhygiënist is geen overbodige luxe. Een goede gebits- en mondverzorging vraagt kennis, vaardigheden voldoende aandacht en een periodieke controle. Samen met een mondhygiënist kan bijvoorbeeld een langdurige slechte adem, ook wel halitose genoemd, worden tegengegaan. Ook dure restauratieve gebitsbehandelingen kunnen worden voorkomen.

Mondhygiënist voorkomt mondproblemen

In het geval van tandvleesproblemen kan bij een mondhygiënist, zonder verwijsbrief, een behandeling gestart worden om deze te verhelpen. Bij tongcoating zal veel aandacht worden besteed aan de tonghygiëne. Door te behandelen, te coachen en de persoonlijke mondsituatie te monitoren kunnen grotere problemen in de mond voorkomen worden en daarmee indirect ook positief uitwerken op het gebied van uw algehele gezondheid (bijv. bij diabetes en hart- en vaatziekten). De mondhygiënist, een vierjarig hbo-opgeleide professional in preventieve mondzorg, weet precies hoe problemen in de mond zijn te voorkomen en kan passend mondzorgadvies geven waar iemand direct mee aan de slag kan.

Focus op kinderen
De mondzorg in Nederland is op een hoog niveau en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wil dit dan ook graag zo houden. Dit jaar ligt de focus dan ook extra op de mondzorg voor kinderen. Een gezond melkgebit zorgt voor een gezond volwassen gebit. Door kinderen tijdig mee te nemen naar de mondhygiënist raakt uw kind al vroeg vertrouwd met de juiste zorg. Hoe eerder de mondhygiënist erbij betrokken is, hoe beter het is. De verzekering dekt de kosten voor kinderen tot 18 jaar zelfs volledig.

Week van de Mondhygiënist
We nodigen u van harte uit om van 20 tot en met 26 maart samen met ons de basis van een goede gezondheid -een goede mondhygiëne- te leggen en te onderhouden. Tijdens deze week hebt u de mogelijkheid om een eerste gratis consult te plannen bij Mondhygiëne Praktijk Tilburg. We beschikken over de meest moderne technieken, jarenlange ervaring én nemen de tijd die nodig is om uw mondhygiëne goed op orde te krijgen. De Week van de Mondhygiënist is een initiatief van NVM-mondhygiënisten, de beroepsorganisatie van mondhygiënisten in Nederland. Samen werken we aan uw goede gezondheid. Doet u mee?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bertine van Roy van Mondhygiëne Praktijk Tilburg via 013 - 535 65 29

« terug naar overzicht
: Bertine van Roij
: 23 maart 2017