1e update "het coronavirus en onze praktjk"


We zijn er allemaal stil van, net als U!
Wat ons allen is overkomen is moeilijk te begrijpen en vraagt om verantwoording en zorg voor en naar elkaar.
Vrijdag 13 maart (!!) voorlopig onze laatste patiënten!

Na een radiostilte van 3 weken willen wij als praktijk van ons laten horen om zo in verbinding te blijven met u allen, onze dierbare patiënten.
Wij zullen met regelmaat een update plaatsen waarin u kunt lezen waar we achter de schermen mee bezig zijn, met welke ontwikkelingen we te maken gaan krijgen én welke mogelijkheden wij op dit moment kunnen aanbieden.
Alles draait op dit moment om onze eigen gezondheid te waarborgen, afstand te bewaren en zorg te dragen voor ouderen en kwetsbaren in onze samenleving zodat ons zorgstelsel niet overbelast gaat raken. Dit gaat ons lukken, daar zijn wij van overtuigd, maar het zal veel inzet en aanpassing vragen van ons allen.
Wat hebben we de afgelopen periode achter de schermen gedaan?
Ná onze laatste behandelingen op vrijdag 13 maart (!!) kregen we datzelfde weekend te horen dat de praktijk per direct gesloten moest blijven tot in ieder geval 13 april.

Afspraken moesten geannuleerd en verzet worden naar een datum in de toekomst.
Vele telefonische contacten en mailverzoeken met uiteenlopende vragen waar ook wij niet altijd een concreet antwoord op konden geven.
Wat konden we nog wél doen?
Als eerste is Bertine onze mondkapjes af gaan leveren bij een huisartsenpraktijk in het centrum van Tilburg. Wát dankbaar om dit te doen! Dit gebaar bracht ons in beweging en we zijn in kleine groepjes (afstand waarborgen) de praktijk gaan opruimen- ontsmetten- poetsen en brainstormen hoe we onze diensten straks weer kunnen gaan aanbieden.
We missen onze patiënten, we missen het werk, elkaar ......alle vaste waarden zijn zomaar voor onbepaalde tijd weggevallen en daar moeten we met elkaar een weg in vinden.
Afgelopen week vanuit thuis voor het eerst een onlineoverleg gehad met elkaar, even wennen maar wel gelukt😉
We maken gebruik van nieuwe mogelijkheden om de teamspirit erin te houden, elkaars ervaringen te delen en te sparren over ideeën voor het moment dat we weer mogen gaan starten.
Teksten maken voor de website, voor social media, hoe gaan we alle geannuleerde afspraken weer naar de wens van onze patiënten inplannen? Het zijn zomaar wat acties die op de plank lagen of nog even moeten blijven liggen.
Ooh ja én we hebben meer dan 80 "hart onder de riem" kaartjes geschreven en verstuurd naar al onze 80+ patiënten in de hoop dat dit kleine gebaar even het gevoel van “samen niet alleen" teweeg heeft gebracht.
We denken aan hen!
Dinsdagavond 3 maart j.l. de 2e persconferentie van onze minister Rutte gezien.
Alle maatregelen die nu gelden tegen de verspreiding van het coronavirus worden verlengd tot en met 13 april. Wat dit voor onze praktijk gaat betekenen is nog onbekend.
Natuurlijk blijven wij u goed op de hoogt houden via de updates op onze website en onze social media kanalen.

Voor nu blijf gezond en op afstand en blijf ’n beetje op elkaar passen!

Hartelijke groet,
Team mondhygiënepraktijk
Bertine- Anita- Chantal- Eefje- Floortje- Ingrid- Janine en Trix
« terug naar overzicht
: Ingrid Maas
: 02 april 2020