2e update "De intelligente Lock down"

Afgelopen dinsdag 7 april wachtten ook wij vol spanning op het nieuws van onze minister-president Rutte. Inmiddels is het voor iedereen wel duidelijk dat we voorlopig nog te maken hebben met een zgn. intelligente Lock down. Wat betekent dat de verantwoordelijkheid voor het zich houden aan de regels voor een deel bij de burgers wordt gelegd. Laten we hopen dat we het serieus blijven nemen met z’n allen en dit afschuwelijke virus onder controle gaan krijgen! We hebben inmiddels onze 2e online teamoverleg achter de rug en het moet gezegd worden, ook dát wenst snel en we ervaren het als praktisch en prettig. We delen elkaars zorgen over onze naasten die ziek zijn geworden (moeder van één van onze collega’s) maar ook over onze collega die nu 27 weken zwanger is en ook tot de kwetsbare doelgroep is gaan behoren. We beseffen dat het reuze belangrijk, maar vooral ook fijn is om als team in contact te blijven en te delen in elkaar lief en leed. We oefenen nu al ruim 3 weken ons vak niet meer uit en hebben ook geen idee wanneer we weer aan de slag mogen.

Geplande afspraken worden wekelijks per mail of telefonisch door onze administratie verzet naar ’n periode in de toekomst. Het blijft koffiedik kijken of we qua inplannen een goede inschatting hebben gemaakt. Zo niet dan zal dit ritueel zich gaan herhalen en schuiven we alles weer door. Het zal bij vele bedrijven en organisaties niet anders gaan, we zitten allemaal in hetzelfde schuitje!
Onderling wordt er veel gebrainstormd over het leveren van alternatieve mondzorg mogelijkheden. Welke service kunnen we leveren aan onze nieuwe patiënten die zich onlangs hebben aangemeld voor een intake en graag behandeld willen worden?
Niets doen is geen optie en we besluiten om te gaan starten met gratis E-consulten voor onze nieuwe patiënten maar ook voor onze huidige patiënten. Samen online op “ontdekkingsreis” gaan om iedereen zo optimaal mogelijk te kunnen (blijven) helpen. Voor de meesten misschien even wennen, maar zo kunnen we elkaar tóch tegemoetkomen en kan men op ons blijven rekenen!
Laten we elkaar proberen te blijven verwonderen…dat heeft deze tijd hard nodig!

Pas goed op elkaar en blijf in verbinding!

Hartelijke groet,
Team mondhygiënepraktijk
Bertine- Anita- Chantal- Eefje- Floortje- Ingrid- Janine en Trix


« terug naar overzicht
: Ingrid Maas
: 09 april 2020