3e update "meer duidelijkheid over het hervatten van onze praktijkwerkzaamheden"

Er is inmiddels een maand verstreken dat we op grond van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid onze praktijk hebben gesloten op 16 maart.
Sinds die tijd leven we met z’n allen in een soort rollercoaster waar geen einde aan lijkt te komen en we ons allemaal afvragen hoe we onze nieuwe “1,5-meter maatschappij” vorm gaan geven.
Ook wij stoeien met dit fenomeen en volgen alle nieuwe richtlijnen op de voet. Het is hard werken om bij te blijven.
Onze collega’s volgen de nodige Webinars- spreken met vakgenoten en brainstormen over het plaatsen van preventieschermen en andere veiligheidsmaatregelen.
Afgelopen week is er al volop tijd besteed aan het maken van een plan om u allen verantwoorde zorg te kunnen blijven bieden zoals u van ons gewend bent.
Wát zouden we graag gewoon met ons eigen vak mondhygiëne bezig zijn, maar we worden uitgedaagd en gaan mee in de flow van de noodzaak van NU.
We gaan te maken krijgen met andere regels zoals:
-het desinfecteren van handen zal verplicht worden bij binnenkomst.
-om de noodzakelijke afstand tussen patiënten te bewerkstelligen zullen wij u vragen niet te vroeg aanwezig te zijn of in de auto/ buiten te wachten. Bij slecht weer of andere uitzonderingen zoeken we samen naar een gepaste oplossing.
-het toilet dient voorlopig gesloten te blijven voor onze patiënten.
Het zijn zo wat aanpassingen, ook voor ons zal het allemaal erg wennen worden.

A.s. maandag starten we met het bellen en mailen van al onze patiënten die tussen 16 maart en 22 april een afspraak zouden hebben gehad, de bel schema’s liggen al klaar.
Van het grootste belang hierbij is de zogenaamde TRIAGE, wij gaan vragen aan u stellen. Uw antwoorden maken dat we u wel of niet kunnen behandelen op dit moment.
We hopen op een stukje solidariteit zodat we er samen uit gaan komen, dat zou geweldig zijn!
Vanaf de komende week mogen we, onder bepaalde omstandigheden onze zorg weer gaan hervatten, mits er geen wijzigingen volgen op de persconferentie van 21 april a.s. van onze minister president Rutte…..het blijft spannend!

Laten we elkaar maar weer het allerbelangrijkste toewensen…EEN GOEDE GEZONDHEID en hopelijk tot snel.

Team mondhygiëne praktijk
Bertine- Anita- Chantal- Eefje- Floortje- Ingrid- Janine en Trix
« terug naar overzicht
: Ingrid Maas
: 18 april 2020