4e update: "mondzorgpraktijken kunnen reguliere zorg hervatten"

Ook wij keken afgelopen dinsdagavond 21 april j.l. uit naar de toespraak van onze premier Mark Rutte. Gaat hij de maatregelen rond de intelligente Lock down in Nederland versoepelen?
Komt er weer wat meer lucht in onze samenleving of blijft de rem erop!
Het is niet bij iedereen bekend geweest, maar wij als mondzorgverleners hadden in principe nooit dicht hoeven te gaan. Wij hebben hierin onze maatschappelijke verantwoordelijkheid genomen door dit wél te doen.
De Leidraad Mondzorg Corona is hierin voor ons leidend.
Vanaf vandaag 22 april gaan we weer met veel passie en plezier de mondzorg hervatten en hebben enorm veel zin om iedereen weer te helpen.
Om u een beeld te geven wat wij als team de afgelopen week achter de schermen hebben gedaan volgt hier weer een kijkje in onze “keuken”.

Zo zijn we gestart met het na bellen van vele patiënten voor het aanbieden van een nieuwe afspraak. We gebruiken hiervoor een vast belscript waarbij de TRIAGE vragen leidend zijn. Gezondheid van patiënt en medewerkers blijft voorop staan. Soms blijkt het verstandiger te zijn om tóch nog even te wachten met een bezoek aan ons. We bieden dan op verzoek een online advies aan en hopen elkaar op die manier te kunnen helpen.
Verder zijn we met de aangepaste richtlijnen aan de slag gegaan om iedereen op de beste en veiligste manier te kunnen behandelen.
Dat heeft een kleine metamorfose in onze praktijk teweeggebracht waar we zeer tevreden en trots op zijn.
Zo werken we sinds 22 april naast onze al maximale voorzorgsmaatregelen nu ook met gelaatsschermen (zgn. face-shields…zie afbeelding). Schrik hier niet van, het zijn onze eigen vertrouwde mondhygiënisten die ze dragen 😉.
-er zijn plexiglas platen geplaatst om de 1.5
meter afstand zo goed mogelijk te waarborgen.
-Stickers op de vloer geven de looproutes aan.
-Betreedt u onze praktijk dan vindt u in het halletje een desinfecteerpomp waar u gebruik van dient te maken.
-Het toilet mag voorlopig niet gebruikt worden en is tijdelijk op slot.
-Omdat er max. 2 bezoekers in de wachtruimte kunnen plaatsnemen adviseren wij u op tijd (niet te vroeg, niet te laat) te komen. Misschien even wachten in de auto of buiten zou een optie kunnen zijn. We blijven met u meedenken mocht dit niet lukken!

Voor u maar zeker ook voor ons zal deze nieuwe situatie best wel wennen worden, maar we hebben er alle vertrouwen in dat het gaat lukken met elkaar.
Weet ons te vinden voor vragen of het maken van een afspraak, wij staan weer voor u klaar en blijven graag in verbinding met u!

Team mondhygienepraktijk
Bertine- Anita- Chantal- Eefje- Floortje- Ingrid- Janine en Trix
« terug naar overzicht
: Ingrid Maas
: 22 april 2020