5e update "het nieuwe werken"

Het is altijd goed om met regelmaat terug te kijken naar het pad waar we vandaan komen.
Blijven we met onze kennis up-to-date, komen we gemaakte afspraken na, weten we creativiteit in te zetten waar nodig, “zien” en “horen” we elkaar écht en durven we met elkaar in gesprek te gaan zonder oordeel?
Naast het goed uitvoeren van het vak zijn deze items minstens zo belangrijk om succesvol te zijn en te blijven.
We hebben er de afgelopen 10 weken volop mee te maken gehad en heel veel teruggekeken naar “wat het was” naar “hoe het gaat worden”.
Opnieuw samen alle processen doorleeft, herschikt, opnieuw vormgegeven en met vertrouwen, creativiteit en elkaar, de praktijk klaar gemaakt voor “het nieuwe werken”.
Intuïtie- gevoel en verstand zoveel mogelijk op elkaar afgestemd en keuzes gemaakt.
Iedere bezoeker heeft het inmiddels ervaren….. er is nogal wat veranderd!
Altijd al staat uw gezondheid en die van al onze medewerkers centraal. Maar in deze Coronatijd nog meer!
Door de zogenaamde Triagevragen kunnen we effectief beoordelen of het veilig is voor u en voor ons om een afspraak in te plannen.
Bij twijfel van één van beide schuiven we de afspraak door en/of overleggen met de mondhygiënist….en natuurlijk streven we naar het vinden van een gepaste oplossing.

En dan de veranderingen in de praktijk zélf.
We vragen bij binnenkomst de handen in het halletje te desinfecteren, onze vertrouwde dames aan de receptie heten u nog steeds van harte welkom maar nu van achter een plexiglasscherm, uw mondhygiënist draagt nu een “face-shield” (gezichtsmasker) en zal u vragen de mond vóór aanvang van de behandeling ’n minuutje te spoelen met ’n beetje waterstofperoxide voor een goede ontsmetting (niet doorslikken).
Verder zijn de desinfecterende handelingen tijdens en na de behandeling aangescherpt, maar dat was in ons vak al vanzelfsprekend. In de wachtkamer streven we naar minimale wachttijden en vragen iedereen buiten of in de auto te wachten om het aantal wachtenden van maximaal twee bezoekers in de wachtruimte te waarborgen.
Het zijn veranderingen die we in al onze afspraakbevestigingen hebben toegelicht samen met de TRIAGE vragen, niemand mag verrast worden.

We werken nu ’n maand in deze nieuwe situatie en de 1 ½ meter afstand begint langzaam eigen te worden, hoe onnatuurlijk het soms nog blijft voelen.
We hebben geen keuze, voor ieders veiligheid is dit op dít moment de enige echte oplossing om te waken over elkaars gezondheid.
Wij zullen met regelmaat blijven terugkijken naar het pad waar we vandaan komen….ik was ermee begonnen en sluit hierbij onze 5e corona update af.
Het volgende nieuwsbericht weer over andere alledaagse zaken….U blijft van ons horen!


Team mondhygienepraktijk
Bertine- Anita- Chantal- Eefje- Floortje- Ingrid- Janine en Trix« terug naar overzicht
: Ingrid Maas
: 28 mei 2020