Diabetes en mondgezondheid

Wat moet je weten over je tanden en je tandvlees als je met diabetes te maken hebt?
Nou dat is best nogal wat! Weet je bijvoorbeeld dat je gevoeliger bent voor ontstekingen en infecties aan het tandvlees en kaakbot en dat dit zelfs kan leiden tot verlies van tanden en kiezen?  Dat is misschien helemaal nieuw voor je maar wel belangrijk om te weten.

Ook kun je last hebben van een droge mond en een slechtere doorbloeding waardoor bloedvaten beschadigen in het tandvlees wat weer de oorzaak kan zijn van een te hoge bloeddrukspiegel.  Door de vermindering van speeksel krijgen gaatjes en tandontstekingen meer kans, dat wil je natuurlijk voorkomen.

Oh ja, en hoe zit het dan als je een kunstgebit hebt, loop je dan ook extra risico? Dan loop je i.d.d. nog steeds risico want het gaat om de conditie van je tandvlees en niet om je tanden alleen. Je zult begrijpen dat een goede mondzorg en een gezonde mond veel van deze problemen kunnen voorkomen. Onze praktijk biedt je alle hulp en ondersteuning om jouw mond gezond te houden….logisch het is tenslotte ons vak! Ook als je géén problemen ervaart is een bezoek aan de mondhygiënist aan te raden want voorkomen is altijd beter dan genezen.

Wil je meer weten over diabetes en mondproblemen klik dan ook eens hier. Bel of mail ons gerust voor vragen of het maken van een afspraak, wij helpen je graag.